Over VIDIUS

Visie

VIDIUS Studentenunie organiseert inzet van kennis en betrokkenheid van studenten om rechtvaardige verhoudingen te bereiken voor ons, de student, bij onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en dienstverleners. In het bijzonder gaan wij voor het realiseren van zelfredzaamheid op het gebied van leven en studeren in Utrecht.


Missie

- VIDIUS Studentenunie is gezaghebbend belangenbehartiger, omdat wij voortdurend kennis over studenten-onderwerpen vergaren en op basis daarvan keuzes maken om op politiek en maatschappelijk vlak voor studenten te strijden.
-VIDIUS Studentenunie voorziet de studenten(organisaties) van Utrecht in de middelen om hun doelen te bereiken.
- VIDIUS Studentenunie brengt studentenorganisaties, studieverenigingen en medezeggenschapsorganen bij elkaar zodat zij kunnen profiteren van elkaars expertise en ervaringen.


LSVb

De belangen van de Utrechtse student worden landelijk vertegenwoordigd door de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). De LSVb is de belangenbehartiger voor meer dan een half miljoen studenten in Nederland. Zij overlegt met het onderwijsveld, de politiek en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


Lid worden

Zowel personen als verenigingen kunnen lid worden van VIDIUS. Ondersteun jij als persoon de visie die VIDIUS uitdraagt en draag jij de vereniging een warm hart toe? Een lidmaatschap kost slechts €12,50 per collegejaar. Klik hier voor het aanmeldformulier voor personen. Verenigingen kunnen profiteren van de verschillende diensten die VIDIUS aanbiedt. Zo deelt VIDIUS subsidies uit aan lidverenigingen om hun initiatieven te ondersteunen.Ook biedt VIDIUS trainingen aan studentbesturen tijdens de jaarlijkse besturendagen en medezeggenschapsdagen. Klik hier voor het aanmeldformulier voor verenigingen. Meer weten over het lidmaatschap? Mail dan Isabeau Jensen, secretaris van VIDIUS, op isabeau@vidius.nl


Meedoen

Heb jij zelf ook een sterke mening over wat er goed en goed fout loopt in Utrecht? Doe dan mee en maak Utrecht nog mooier! VIDIUS is altijd op zoek naar innovatieve studenten. Sluit je aan bij de commissie Stad of commissie Onderwijs. Denk mee met de Utrechtse politiek of ga in gesprek met alle studieverenigingen die Utrecht rijk is. We horen graag wat jij als student wilt! Klik hier om met ons in contact te komen of stuur een e-mail naar commissies@vidius.nl