Subsidieaanvraag

Het Utrechtse studentenleven bestaat uit een groot aantal actieve studentenverenigingen en studentenorganisaties. Studeren is immers meer dan alleen maar in de collegebanken zitten. Het organiseren van vele activiteiten door studieverenigingen is voor studenten een belangrijke ervaring en is kenmerkend voor Utrecht. VIDIUS ondersteunt dit actieve studentenleven.

Aan studieverenigingen die lid zijn bieden wij subsidies aan die gebruikt kunnen worden voor studie-gerelateerde activiteiten. Denk hierbij aan symposia, inhoudelijke activiteiten tijdens studiereizen en congressen. Nog geen lid van VIDIUS maar wel graag subsidies ontvangen? Klik dan hier voor het lidmaatschapformulier voor lid-verenigingen.

Ben je geen onderdeel van een studievereniging maar organiseer je wel een activiteit? Ook dan kun je aanspraak maken op een bijdrage van VIDIUS. Neem voor meer informatie en aanvragen contact op met de penningmeester van VIDIUS via penningmeester@vidius.nl. Ook het U-fonds van de Universiteit Utrecht keert subsidies uit. Klik hier voor meer informatie.

Let bij het aanvragen van de subsidies op de volgende twee punten:
- Er zijn in het jaar een aantal vaste momenten dat de subsidies worden verdeeld.
- Stuur binnen acht weken de afrekening van de activiteit. Pas hierna ontvang je de subsidie definitief!

Momenten dat subsidies kunnen worden aangevraagd (uiterste aanvraagdatum voor activiteiten in periode daarna):
- 1 december
- 16 februari
- 13 april

Klik hier voor het aanvraagformulier