Wonen

Natuurlijk wil je als student ook wonen in de stad waar je studeert. Utrecht is de mooiste, jongste en hoogstopgeleide steden van het land. Daarom is het niet raar dat er jaarlijks steeds meer studenten in de stad blijven wonen, op dit moment zijn dit er bijna 65.000. Dit grote aantal studenten heeft geresulteerd in een groot tekort aan studentenwoningen. VIDIUS is van mening dat iedere student recht heeft op een kamer, dit is niet alleen in het voordeel van de student maar voor de hele stad. Een student brengt namelijk werkgelegenheid met zich mee. Daarom vinden wij het ontzettend zonde dat nog steeds ruim 7000 studenten op zoek zijn naar een studentenkamer. Utrecht loopt hier heel veel talent voor de toekomst mis. Een situatie die moet veranderen en gelukkig ook aan het veranderen is!

VIDIUS neemt initiatief

Afgelopen jaren is VIDIUS actief in Utrecht op het gebied van studentenhuisvesting. VIDIUS heeft meegedacht met zowel landelijke als lokale actieplannen. VIDIUS zit regelmatig aan tafel met de wethouder op het gebied van wonen en andere gemeentezaken. Ook deelt VIDIUS haar kennis met ontwikkelaars van studentenkamers.

Helaas zorgt het tekort aan studentenwoningen voor een onredelijke hoge huurprijs voor studentenkamers. Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de Utrechtse studenten gemiddeld 100 euro teveel huur betaalt. Vandaar dat VIDIUS in samenwerking met studentenhuisvester SSH het Huurteam-Utrecht in het leven heeft geroepen. Om studenten te informeren over haar rechten, heeft VIDIUS normalehuur.nl ontwikkeld. Op deze website kun je door middel van een puntencheck uitzoeken of jij niet te veel huur betaalt.