Commissie Stad

Wij willen graag meedenken om het leven in Utrecht zo aangenaam mogelijk te maken. Zo is het op dit moment ontzettend moeilijk voor studenten om een kamer te vinden in Utrecht. Studenten die wel een kamer hebben, betalen door dit grote tekort de hoofdprijs voor een paar vierkante meter ruimte. Ook kan het vervoer van en naar de Uithof stukken beter en maken we ons hard voor een fatsoenlijke supermarkt op de Uithof.

Als commissielid bij VIDIUS studentenunie krijg je de kans om te strijden voor de belangen van alle 65.000 studenten in Utrecht. Van bussen die niet meer rijden tot huisvestingsproblemen en van verhoging van het collegegeld tot de gevolgen van het leenstelsel binnen Utrecht. Alles moet onderzocht en in kaart gebracht worden, besproken en uiteindelijk bevochten worden om het onderwijs en het leven in Utrecht het allerbeste tot haar recht te laten komen.

We willen enthousiaste studenten die zich hard willen maken voor de belangen van de Utrechtse student de kans geven om dit te doen met VIDIUS en haar contacten bij de gemeente, andere belangenorganisaties en de onderwijsinstellingen. De manier waarop dit moet gebeuren ligt geheel in de handen van de coördinatoren en hun commissies. Hierdoor legitimeren wij onze positie als belangenbehartiger én geven we iets terug aan alle studenten en niet alleen aan de lidverenigingen. Het moet namelijk een tweeledige constructie worden. Niet alleen zetten de commissies projecten op en dragen zij zo bij aan Utrecht als studentenstad, maar zij zullen ook trainingen volgen en mee kunnen naar landelijke en regionale overleggen. Je kan op persoonlijke titel of als verenigingslid meedenken en zo je netwerk alleen maar vergroten.

Wil jij samen met een groep enthousiaste en inventieve studenten Utrecht verbeteren als studentenstad en daarbij de kans krijgen om aan tafel te zitten bij de gemeente, samen te werken met de medezeggenschap en te lobbyen bij huisvestings- en vervoersbedrijven?

Ben jij een Utrechtse student met een mening en wil je jezelf ontwikkelen op meerdere vlakken buiten je studie? Sluit je dan aan bij de Commissie Stad! Stuur hiervoor een e-mail naar commissies@vidius.nl